Hoe kies ik een goede gedragsdeskundige

Gedragsdeskundige voor dieren is een onbeschermd beroep. Dat betekent dat iedereen zichzelf een gedragsdeskundige, gedragsspecialist of gedragstherapeut mag noemen. Maar hoe weet u of u een gekwalificeerde professional gevonden heeft?

Iemand die een goede opleiding (universitaire bachelor, master of Post Graduate in dierengedrag) heeft gevolg is hier trots op en zal dit duidelijk op de website presenteren. Dierenartsen, huisartsen en psychologen hebben allen een universitaire opleiding afgerond om een bekwame professional te worden. Indien u opzoek bent naar een hondengedragsdeskundige of kattengedragsdeskundige raad ik u aan om naar deze kwalificaties te zoeken.

Een gedragsdeskundige die zijn beroep serieus uitoefent volgt ieder jaar diverse bij- en nascholingen en blijft up-to-date met de nieuwste wetenschappelijke stukken, journals en boeken.

Deskundigen die een beschermde beroep uitoefenen moeten  aangesloten zijn bij een organisatie die keurmerken uitgeeft waardoor ze garant staan voor de kennis van deze deskundige. Onbeschermde beroepen hebben ook zulke keurmerken en zijn een handig uitgangspunt om een goede deskundige te vinden.

Kan u de informatie waar een persoon zijn of haar opleiding heeft gedaan, nascholingen of keurmerken niet gemakkelijk vinden? Vraag dan gerust of hij/zij deze informatie kan toelichten en maak op basis van die informatie uw keuze.

tip